User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Dobrodošao/la! Pozivamo te da si stvoriš 'Prostor Duha' u svome danu, dok moliš ovdje i sada pred ovom stranicom uz pomoć biblijskog teksta posebno izabranog za svaki dan.

Započni molitvu »

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan

Dok se pripravljamo na molitvu sv. Ignacije pred nas stavlja naoko jednostavno pitanje. Božji je pogled doista nad nama, no kako Bog gleda na mene? Vidi li me kao problem, iritantno stvorenje ili nekoga tko je nezainteresiran?
Jedan dobri bračni par nedavno je zbog raka jajnika izgubio kćer. Bila je dobra djevojka, ali ne osobito pobožna. Bila je zauzeta životom, karijerom i bila je u vezi s dečkom. Njezini su roditelji učinili sve što su mogli da joj pomognu proći kroz kratku, ali tešku bolest, no najviše od svega, voljeli su je, a ona je napokon shvatila dubinu njihove ljubavi na način na koji nikada prije nije to znala. Ali ne samo to, počela je shvaćati da su je i mnogi drugi voljeli: prijatelji, kolege s posla. Pristizale su molitve, mise, razglednice i tekstualne poruke, dobre želje kao i dosta suza.

Polako sam počeo uviđati da je voljena ne zbog toga što je bila izvrsna ili što se je brinula o drugima, nego jednostavno zbog toga što je postojala. To je bilo dovoljno. Shvatio sam, također, da me Bog ljubi jednostavno zato što sam njegovo stvorenje. Bog promatra svakoga kao "dobro" (Post 1,31). Zato Bog na me uvijek gleda kao na vrlo dobra.

 

Više u Prostoru Duha

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti