User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Dobrodošao/la! Pozivamo te da si stvoriš 'Prostor Duha' u svome danu, dok moliš ovdje i sada pred ovom stranicom uz pomoć biblijskog teksta posebno izabranog za svaki dan.

Započni molitvu »

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan

Zahvalnost je najvjerojatnije najjače oružje koje nam Bog daje protiv očaja. Kad nastojimo biti zahvalni to nam okreće pogled od tame prema svjetlu.

Ova tema zahvalnosti je i u najtamnijim trenucima prisutna u čitavoj Bibliji. Započinjući svoje poslanje učenici su bili progonjeni, bičevani, život im je bio u opasnosti. Njihov odgovor na to bila je radost što su bili vrijedni trpjeti za Božje ime. Vidjeli su svjetlost u tami, a ono im je dalo sve što su trebali kako bi nastavili službu.

U Lukinom evanđelju Isus je "tjeskoban" što jede pashalnu večeru s učenicima iako na njoj zahvaljuje. Znao je da mu je posljednja, znao je koji će ga od učenika izdati. Isus nalazi malo svjetla u tami koju će uskoro susresti.

Sv. Ignacije jasno je prepoznao moć zahvalnosti. Predlaže zahvalnost kao središnji dio ispita savjesti osiguravajući da onaj koji obavlja duhovne vježbe, svi isusovci, i oni koji ih vode i poučavaju, prepoznaju dobro koje im Bog daruje svaki dan njihova života. To je savršena vježba za vrijeme dezolacije (očaja) - svjetlo prema konzolaciji (utjeha).

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti