User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Dobrodošao/la! Pozivamo te da si stvoriš 'Prostor Duha' u svome danu, dok moliš ovdje i sada pred ovom stranicom uz pomoć biblijskog teksta posebno izabranog za svaki dan.

Započni molitvu »

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan

Poštenje je sastavni dio poniznosti što znači reći da našoj čovječnosti i prihvatiti agoniju i ushit što smo dio svega stvorenoga. Mi smo od zemlje - humus - pozvani prigrliti cjelovitost toga što jesmo. Prihvatiti ograničenja i ostvariti svoje mogućnosti zahtijeva hrabrost. Poniznost - prihvaćanje istine - zahtijeva poštenje.
Poštenje i poniznost traži predanje ili napuštanje naših želja za kontrolom, sigurnošću, ugledom i odobravanjem. Poštenje i poniznost nas pozivaju da razmišljamo, kao i sv. Ignacije, o načinima života koji nas skreću s Kristova puta. Stoga je ispit savjesti postao središtem Ignacijeve duhovnosti. Ohrabrivao je one koji su mu došli tražeći vodstvo i ispovijed kako bi ustrajali u ispitivanju svojih duša. Ovo ispitivanje savjesti koje je Ignacije razvio i proširio kao ispit savjesti jest temelj za autentično unutrašnje ozdravljenje.

Ignacije je identificirao i imenovao svoju grješnost u procesu usklađivanje vlastite volje s voljom Božjom. Jedino Božja milost i ljubav čine to mogućim.

Ta ista ljubav i milost dostupni su i nama. S pouzdanjem u Božju pomoć i iskrenošću prema samima sebi možemo se nadati slobodi koju nam je donijelo Božje oproštenje.

 

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti