User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Dobrodošao/la! Pozivamo te da si stvoriš 'Prostor Duha' u svome danu, dok moliš ovdje i sada pred ovom stranicom uz pomoć biblijskog teksta posebno izabranog za svaki dan.

Započni molitvu »

Razmišljanje i molitva za ovaj tjedan

Kao što naša tijela djeluju protiv povrede uzrokujući upalu tako i naše duše reagiraju na stres s uobičajenim odgovorima. Postajemo zabrinuti kad nam se razboli draga osoba. Osjećamo se ljuti nakon neke rasprave. Insomnia (nedostatak spavanja) se razvija kad imamo problema na poslu. Naši osjećaji i emocije su prirodan odgovor na duhovne lomove, rezove, masnice i opasnosti koje nam prijete. Oni nas upozoravaju kad nešto nije u redu. Problemi nastaju onda kad te emotivne i duhovne reakcije postanu kronične. Zabrinutost, strah i stres nas obuzimaju čak i za vrijeme mirovanja.

Briga za dušu može biti problematična ako si iscrpljen od novorođenčeta koji neće spavati, ako boluješ od kronične bolesti, ili ti je dosta dnevnog stresa i života u 21. stoljeću. Kad dođu vremena poput ovih-kad ti je duša ranjiva i upaljena-pokušaj se sjetiti tko si. Najbolji način da to učiniš jest da ponekad nađeš nešto što voliš ili što si volio činiti. Pokrećući tijelo, stimulirajući razum i uključivanje u razgovor ne zvuči kao način da otkloniš opasnost duhovne upale, ali što to djelovanje čini jest pomoć da oporaviš osjećaje za nove mogućnosti i povezanost.

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti