User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Današnja molitva sa Svetim Ocem

siječnja 2017
Dnevno prikazanje: 

Milostivi Oče, poslušaj našu jutarnju molitvu. Udijeli mi milost da usmjerim svoje misli onome što je sveto. Pomozi mi živjeti u svjetlu tvoje ljubavi služeći drugima, pomažući im vidjeti ljepotu tebe, Boga Stvoritelja. Primi ovaj moj dan za nakanu Svetoga Oca Franje za ovaj mjesec.
 

This month's intention:
Evangelizacijska: 

Za sve kršćane da, vjerni Gospodinovu naučavanju, porade molitvom i bratskom ljubavlju na ponovnoj uspostavi potpunog crkvenog zajedništva surađujući u odgovoru na sadašnje izazove čovječanstva. 
 

Biskupijska: 

Da se u političkom i sveukupnom javnom životu iskreno i odgovorno nastoji oko općeg dobra kako bi naša domovina bila mjestom radosna življenja.

 

Kršćansko zajedništvo

Isus je molio za svoje sljedbenike: "Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi." (Ivan 17,11). Kada molimo za kršćansko jedinstvo ono za što molimo je ono što je Krist želio.
Uz molitvu za jedinstvo važno je promisliti o našim temeljnim stavovima. Nameću nam se neka pitanja: Što mislimo o "Crkvi", mislimo li samo na Rimokatolički crkvu ili mislimo na svjetsku crkvu koja se sastoji od svih koji priznaju Isusa kao Gospodara? Kada mi u Irskoj govorimo o obnovi Crkve odnosi li se to samo na Rimokatoličku crkvu ili to uključuje sva kršćanska tijela na našemu otoku? Je li naš stav isključujući ili uključujući?

Više u Prostoru Duha

Molitva

Susret

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti