User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Današnja molitva sa Svetim Ocem

lipnja 2017
Dnevno prikazanje: 

Vječni Oče, pozivaš svoju djecu da hode u svjetlu Kristovu, svjetlu svijeta. Udijeli mi milost da danas budem više pozoran prema onima koji su oko mene i tražim da budem svjetlo koje sjaji u tami. Prikazujem ti današnji dan na nakane pape Franje za ovaj mjesec.

 

Molitvene nakane za ovaj mjesec:
Opća: 

Da se odgovorni za narode obvežu odlukom da će učiniti kraj trgovanju oružjem, koje prouzročuje tolike nevine žrtve.

 

Biskupijska: 

Da odgoj i obrazovanje u hrvatskom društvu pridonose uzdizanju duha mladih i njihovu istinskom rastu te ih priprave za životne odgovornosti.

 

 

Narodni vođe

Što je papi na srcu ovaj mjesec može biti na svačijem srcu. Ako molimo s njim na nakanu za ovaj mjesec, molimo zajedno s mnogim drugima, moleći da imamo izmjenjena srca i postanemo kao Kristovo srce.

Trgovina oružjem približava se godišnjoj zaradi od 100 milijardi dolara. Možemo li zamisliti svijet bez toga? Ima onih koji kažu da bi bez toga radna mjesta u vojnoj industriji bila izgubljena, obitelji bi trpjele, a sigurnost bi bila u opasnosti. Kristovim sljedbenicima bi bilo drago da se sjećamo riječi iz Sv. pisma koje nas poziva da "oružje prekujemo u plugove". Papina briga ne zaboravlja kako trgovina oružjem čini žrtvama mnoge nevine. Na globalnoj razini, vojno nasilje ubije oko 508 000 ljudi godišnje koji nisu svi vojnici. Molimo za njih i za njihove obitelji, no još više za svjetske vođe koji bi mogli iskorijeniti tu smrtonosnu trgovinu.

Više u Prostoru Duha

Molitva

Reflecting

Susret

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti