User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Današnja molitva sa Svetim Ocem

ožujka 2017
Dnevno prikazanje: 

Dragi Oče, ti si istinsko svjetlo svijeta; prosvijetli nas dok započinjemo novi dan i vodi nas u svim našim djelima. Udijeli mi hrabrost, jakost i milost da izgrađujem svijet pravde i mira. Prikazujem ti ovaj dan s Papinim nakanama za ovaj mjesec:
 

Molitvene nakane za ovaj mjesec:
Evangelizacijska: 

Za progonjene kršćane, da iskuse potporu cijele Crkve u molitvi i kroz materijalnu pomoć.

 

Biskupijska: 

Da nositelji gospodarskog života proširuju mogućnosti zapošljavanja, da poštuju vrijednost ljudskoga rada i da svi zaposleni na vrijeme dobiju pravednu plaću.

Pomoć i potpora progonjenim kršćanima

Danas više nego ikad, s napretkom u komunikaciji, potpuno smo svjesni mnogih nasilnih djela počinjenih protiv kršćana; neki od njih su ubijeni dok su naviještali ime Isusovo. Papa Franjo od nas traži da "ne zaboravimo tragediju progona. Otvorena vrata - međunarodna organizacija koja izvještava o progonu kršćana, kaže da je zabilježila značajan porast napada na kršćane od 2014. godine. Prošle je godine, npr., ubijeno više od 7000 kršćana zbog njihove vjere, a što je 3000 više nego prethodne godine." Najveći porast u progonu kršćana javlja se na Bliskom Istoku, Africi i Središnjoj Aziji.

Svjetski vođe izražavaju minimum žaljenja nakon većih napada na kršćane. Ljudi istinski trpe na nezamislive načine zbog kršćanskih uvjerenja. Moramo solidarno stati u njihovu obranu. Papa Franjo kaže: "Danas imamo više mučenika nego u prvim počecima crkve."

More Sacred Space

Molitva

Susret

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti