User Settings

  • Pozadina
  • Brzina nestajanja teksta
  • Glazba
  • Veličina teksta
Izaberi pozadinsku temu.
Izaberi brzinu promjene teksta svakodnevne molitve.
Izaberi glazbu koja će ti svirati za vrijeme svakodnevne molitve.
Izaberi veličinu teksta svoje svakodnevne molitve.

Današnja molitva sa Svetim Ocem

veljače 2017
Dnevno prikazanje: 

Oče, dok sviće novi dan, učini nas vjernima svome nauku i čuvaj nas slobodne od grijeha i pogrješaka današnjega dana. Udijeli mi milost da hodim u tvome svjetlu i vidim tvoje svjetlo u svima koje ću susresti. Prikazujem ti ovaj dan s nakanama pape Franje za ovaj mjesec.

Molitvene nakane za ovaj mjesec:
Opća: 

Za one u kušnji, osobito siromašne, izbjeglice i marginalizirane, da u našim zajednicama naiđu na dobrodošlicu i ohrabrenje.

Biskupijska: 

Da zdravstvene ustanove u Hrvatskoj služe promicanju i poštivanju svakog bolesnika, te da zdravstvene djelatnike nadahnjuje i prati Duh blagosti i strpljivost.

 

Prihvaćanje ljudi u potrebi

Papa Franjo nas stalno upozorava na neugodno stanje izbjeglica. Postupcima solidarnosti s onima koji su zbog rata, nasilja i ekstremnog siromaštva prisiljeni pobjeći, posjetio ih je na Lampeduzi, u Grčkoj, Istočnoj Africi, a sa sobom je čak poveo u Vatikan nekoliko izbjeglica. Pozvao je svijet da se riješi globalizacije ravnodušnosti i u izbjeglici prepozna brata i sestru: "Ne smijemo se zarobiti zakonskim stanjem već ih prihvatiti kao osobe koje vrijede, sposobne doprinijeti (društvu). Prihvatiti njih znači prihvatiti Boga u osobi." Molimo s papom Franjom za obraćenje umova i srdaca prema onima kojima je potrebna zaštita. Molimo da političke vođe izrade zakone i propise koji promiču gostoljubivost, a ne neprijateljstvo. Da zajednice mogu odgovoriti velikodušno nudeći praktičnu pomoć i prijateljstvo. Molimo da budemo otvoreni prema svima, da nas izbjeglice nešto mogu naučiti i da s njima živimo u nadi, s povjerenjem da je Bog vrlo blizu siromašnima i potrebitima.

Više u Prostoru Duha

Molitva

Susret

stranicu uređuju isusovci i suradnici laici s ciljem promocije ignacijevske duhovnosti